Image

خلاصه

در این مقاله به مسیر دریافت جواز ساختمان میپردازیم.

جواز ساخت
هر سازنده ای قبل از اقدام به شروع ساخت یک بنا، موظف است به واحدهای مربوطه مراجعه کند، برای ساخت و ساز خود جواز لازم را کسب نماید. انجام هرگونه ساخت و ساز بدون دریافت مجوز غیرقانونی می باشد. اما جواز لازم برای شروع ساخت و ساز چیست؟ اصلا هدف از دریافت این جواز چیست؟ چه کاربردی دارد؟ دریافت آن چه مراحلی دارد؟ اینها مباحثی هستند که در این مطلب به آنها میپردازیم.


پروانه ساخت یا جواز ساخت چیست؟
پروانه ساختمان سندی است که شهرداری‌ها (یا سایر مراجع صدور پروانه مانند همیاری شهرداری) صادر نموده و در اختیار مالک قرار می‌دهند. برای احداث هرگونه ساختمان باید مجوز لازم از مرجع ذی‌صلاح دریافت گردد.
پروانه ساختمانی شامل چه  اطلاعاتی می باشد؟
مساحت زیر بنا
تعداد طبقات
نوع اسکلت ساختمان
مشخصات متقاضی صدور پروانه
شماره پلاک ثبتی ملک
نام مهندسین ناظر
تاریخ صدور پروانه
کروکی زمین می‌باشد. 
همچنین مهلت شروع عملیات و اعتبار پروانه در صفحه اول نوشته می‌شود که در صورت لزوم قابل تمدید است.
پروانه، ناظر موظف به گزارش تخلف به مرجع صدور پروانه بوده تا مرجع صدور در صورت تخلف از مفاد پروانه از ادامه عملیات جلوگیری کند.
رعایت مقررات ملی ساختمان در ساختمان‌ها الزامی است.
اخذ سند مالکیت جهت هر واحد مسکونی منوط به ارائه پایان کار توسط ناظر و صدور پایان کار توسط مرجع صدور پروانه می‌باشد.
چه زمانی به مجوز ساخت نیاز است؟
همه پروژه‌های ساخت و ساز خانه و نوسازی به مجوز ساخت نیازی ندارد.
در اغلب موارد تعمیرات و جایگزینی‌های ساده می‌تواند توسط پیمانکاران حرفه‌ای یا خود صاحب‌ خانه و بدون درخواست مجوز ساخت انجام شود.
با این ‌حال پروژه‌ای که شامل اضافه کردن بنا یا تغییرات عمده در ساختار ساختمان باشد، معمولاً نیاز به مجوز ساخت از شهرداری دارد.
ک اگر برای این تغییرات پیمانکاری را استخدام کنید، فرآیند صدور پروانه ساختمان و مجوز ساخت را اداره کرده و هزینه‌های جواز ساختمان را برآورد می‌کند.
اگر خودتان روال کاری را به عهده می‌گیرید باید از شهرداری منطقه درخواست مجوز کنید.
توجه داشته باشید که ممکن است برخی از تغییرات ساخت و سازی که می‌خواهید انجام دهید نیاز به تأییدیه متخصص ساخت و ساز دارد و فقط توسط آن‌ها قابل انجام است. به‌طور مثال کار کردن بروی خطوط گاز توسط صاحب‌خانه ممنوع است و در صورت بروز مشکل یا تغییرات باید به اداره گاز اطلاع دهد تا جهت انجام عملیات در مکان حاضر شوند.
الزامات و نکات موجود در مجوزها گسترده بوده و برای هر منطقه به‌صورت جداگانه تدوین می‌شود. بنابراین برای اطمینان از موارد مجوز باید به شهرداری منطقه¬ی خود مراجعه کرده و با آن¬ها در ارتباط باشید. زیرا برخی از مناطق برای کوچک‌ترین تغییرات ساخت مثل حیاط سازی نیز به مجوز نیاز دارد.

مراحل دریافت پروانه ساختمان به چه صورت است؟
مرحله اول ) تشکیل پرونده
اولین مرحله، مرحله ی تشکیل پرونده می باشد که در این جا مالک ساختمانی یا شخصی که از طرف او وکالت دارد باید با ارائه تمام مدارک مورد نیاز برای انجام این کار به یکی از دفاتی خدمت الکترونیک که در نزدیکی محل پروژه واقع شده است مراجعه کند.در دفتر خدمات مربوطه می توانید درخواست خود که مبنی بر دریافت پروانه تخریب و نوسازی می باشد را ثبت کنید، بعد از تشکیل پرونده و ثبت در خواست مورد نظر باید درخواست بازدید از ملک را نیز در دفتر خدماتی ثبت کنید.
پس از آن یک مأمور از شهرداری برای بازدید از ملک مذکور در تاریخ مشخصی که به شما اطلاع داده می شود، می‌ آید و مواردی همچون ابعاد ملک، ، بنای موجود، عرض‌گذر و …را ثبت می کند.
۲.مرحله دوم ) آماده سازی دستور نقشه:
در دومین مرحله در روند انجام این پروسه پس از بازدید و بررسی زمین  توسط مامور مورد نظر ، از طرف شهرداری دستور نقشه برای مالک ارسال می‌شود. در این دستور نقشه اطلاعاتی مانند:
۱. اصلاحی شهرداری
۲.تعداد طبقات مجاز برای ساخت
۳.مساحت هر طبقه در دستور نقشه اعلام می‌شود.

مرحله سوم ) طراحی نقشه
معمولا طراحی نقشه مهمترین و اصلی ترین بخش کار در روند دریافت پروانه ساختمان است.در این مرحله طراحی باید بر اساس دستور نقشه آغاز شود.سپس نقشه های طراحی شده  با ضوابط شهرداری و ضوابط آتش‌ نشانی بررسی و چک می شوند و طراحی بهینه ای بر روی آن ها انجام می شود.این نقشه های طراحی شده باید از دیدگاه زیبایی، تأمین حداکثر پارکینگ، هماهنگی، هارمونی و… در بهترین حالت ممکن قرار داشته باشند.بعد از این که نقشه‌های مربوطه طراحی و تکمیل شد مجددا باید به دفتر خدمات الکترونیک ارسال شود تا بررسی های لازم بر روی آن انجام شود و اگر نیاز به بازنگری یا اصلاح داشته باشد به شما گزارش داده شود.
۴.مرحله چهارم ) پرداخت عوارض
تا اینجا کار، دستور نقشه و طراحی نقشه معماری را گذرانده ایم، بعد از گذارندن این مورد نوبت به پرداخت عوارض می رسد.در هر منطقه بر اساس تراکم موجود، تعداد طبقات و متراژ  ساختمان میزان عوارض محاسبه می‌شود.مالک موظف است که مبلغ تعیین شده را پرداخت کند و پرداخت باید به اداره درآمد مالیات باشد.
۵. مرحله پنجم ) آماده سازی مدارک پیش نویس
بعد از این که شما کارهای مربوط به پرداخت عوارض و دریافت تأییدیه مبنی بر پرداخت عوارض تخریب و نوسازی  را انجام دادید و از سر گذراندید، حال نوبت به تهیه‌ی مدارک پیش‌نویس می‌رسد.برای تهیه پیش‌نویس شخص مالک  باید به دفاتر خدمات مراجعه کند و فرم درخواستی تحت عنوان  تعیین ناظر را پر و تکمیل کند.بعد از انجام این کار و تکمیل فرآیند مورد نظر تنها کافی است که منتظر تماس و معرفی ناظر از سوی دفتر خدمات بماند.بعد از تعیین ناظر، مالک بایستی قرادادی را بین خود و ناظر عقد کند .
لیست مدارک پیش‌نویس شامل موارد زیر می‌باشد:
برگه سبز برگ مهرشده ۴ رشته شامل ساز، معماری، برق و مکانیک
برگ سبز (سهمیه) ناظر به همراه قرارداد مالک و ناظر
برگه تعهد رعایت اصلاحیه و تأییدیه نما
فایل های نقشه سازه، برق و مکانیک
چک‌ لیست‌های مبحث ۱۹ ۶ بارگذاری و زلزله
برگه تعهد مشاوره ژئوتکنیک و تأییدیه خاک

۶. مرحله ششم ) چاپ پروانه
آخرین مرحله از مراحل صدور پروانه ساختمان چاپ آن می باشد.بعد از تائید چهار رشته برای اخذ تأییدیه‌ ها (توسط کنترلر) دفتر خدمات الکترونیک، نوبت تأییدیه‌های زیر می‌باشد:
طرح تفصیلی بر و کف
رئیس صدور پروانه
معاون شهرسازی و معماری
تأییدیه شهر
که با انجام این موارد می توانید پروانه ساختمان خود را کسب کنید.
نتیجه کلی 
اگر قصد ساخت و ساز را دارید، چه برای خودتا و چه برای فروش، الزامی است که جهت دریافت جواز ساختمان اقدام کنید. تا بصورت قانونی روند ساخت را طی کنید و به مشکلی از نظر قانونی برخورد نکنید.
حال اینکه برای دریافت جواز یا پرانه ساخت باید چه مسیری را طی کنید را برایتان شرح دادیم. ولی اگر در این حوزه سوالی برایتان باقی مانده یا دچار ابهام شده اید می توانید با کارشناسان متخصص حامی صنعت ارتباط برقرار کنید و از مشاوره هایشان بهره‌مند شوید. یا مسئولیت دریافت جواز را تمام و کمال به آنها بسپارید.

Ad

مقاله های مرتبط

Image

مراحل دریافت جواز یا پروانه ساختمان چیست؟

در این مقاله به مسیر دریافت جواز ساختمان میپردازیم.

Foreign advisors killed in Kabul blast

Morbi tincidunt, dui sit amet facilisis feugiat, odio metus gravida ante, ut pharetra massa metus id nunc. Duis scelerisque molestie turpis. Sed fringilla, massa eget luctus malesuada, metus eros molestie lectus. Dolores pariatur rem assumenda labore eligendi explicabo dolor.

Image

Review: Dallas Buyers Club

Morbi tincidunt, dui sit amet facilisis feugiat, odio metus gravida ante, ut pharetra massa metus id nunc. Duis scelerisque molestie turpis. Cupiditate quia nesciunt repellat animi amet magnam officiis!

Afrojack vs Thirty Seconds To Mars - Do Or Die (Club Remix)

Morbi tincidunt, dui sit amet facilisis feugiat, odio metus gravida ante, ut pharetra massa metus id nunc. Duis scelerisque molestie turpis. Cupiditate quia nesciunt repellat animi amet magnam officiis!