Image

خلاصه

در این مقاله با برخی مفاهیم بازرگانی آشنا می شویم.

انسان برای بقا نیاز دارد در جامعه حضور پیدا کند و با دیگر افراد حاضر در اجتماع ارتباط برقرار کند.
بشر از قدیم الایام به منظور تامین نیازهای خود به مبادله و همچنین داد و ستد کالا و خدمات پرداخته است و این امر همچنان نیز ادامه دارد. در واقع همه افراد به منظور این که بتوانند نیازهای روزمره خود را برطرف کنند بایستی که اقدام به مبادله با دیگران کنند. از طرفی در دنیای امروز با توجه به رشد جمعیت و همچنین متنوع شدن نیازهای افراد در جامعه این نیاز بیشتر از هر زمانی احساس می شود و امروزه افراد به منظور برطرف کردن نیازهای خود به تجارت و مبادله که همان معنی بازرگانی را می دهد می پردازند. در این قسمت قصد داریم که  به مفاهیم اساسی بازرگانی پرداخته و همچنین به بیان تفاوت های جزئی که بین آنها موجود است  اشاره کنیم.


مفاهیم بازرگانی:
مبادله   این عبارت در واقع به فعالیتی گفته می شود که افراد به منظور برطرف کردن نیازهای خود، به مبادله و جابه جایی کالا می پردازند. برای مثال در گذشته شخصی که زمین های کشاورزی داشت در قبال دادن گندم آنچه نیاز داشت را دریافت می کرد.
 تجارت:
تجارت نیز به معنای این است که افراد به مبادله و داد و ستد کالا بپردازند و هدف شان از انجام چنین کاری کسب سود باشد. 
بازرگانی:
 به تمامی فعالیت هایی که در روند مبادله کالا از مرحله تولید تا زمانی که به دست مصرف کننده می رسد بازرگانی می گویند. 
بازرگان:
 و اما بازرگان نیز شخصی است که با در نظر گرفتن شرایط زمانی و مکانی، نیازهای افراد را تشخیص داده و به تولید کالا و خدماتی بپردازند. وظایف بازرگان نیز حول دو محور اصلی می چرخد. اولین اصل تهیه و تدارک مواد و همچنین عوامل تولید و خدماتی است که به منظور به جریان انداختن فعالیت های تولیدی و خدماتی می باشد و اما اصل دوم تلاش به منظور رساندن کالاها و خدمات به دست مصرف کنندگان است.

معاملات تجاری :
معاملات تجاری در ایران به 3 شکل می باشد.
 تمامی معاملاتی که بین تاجران، کاسبان، صرافان و بانک ها صورت می گیرد.
 تمامی معاملاتی که اشخاص به منظور نیازهای تجاری خود انجام می دهند. 
تمامی معاملاتی که در شرکت های تجاری بسته می شوند.


فعالیت های شرکت خدمات بازرگانی
موضوع فعالیت‌¬های شرکت¬ بازرگانی در زمان ثبت آن¬‌ها باید مطابق اساسنامه شرکت بازرگانی صادرات و واردات مشخص شود. معمولا زمینه شرکت‌¬های بازرگانی در یک یا چند زمینه مشخص مانند: خرید، فروش، صادرات و واردات و… می¬‌باشد. به طور کلی فعالیت شرکت‌ها به شرح زیر است:
ترخیص کالا از گمرک کشور
بازاریابی قانونی
مشارکت در مزایده و مناقصه
سرمایه گذاری

انواع شرکت‌های بازرگانی
شرکت‌¬های بازرگانی بر اساس حیطه فعالیت در داخل کشور و یا در حوزه بین الملل فعال هستند. برابر قانون تجارت ایران، انواع شرکت‌های بازرگانی شامل:
شرکت سهامی عام
سهامی خاص
شرکت با مسئولیت محدود
تضامنی
نسبی
مختلط غیر سهامی
مختلط سهامی
شرکت‌های تعاونی


خدمات بازرگانی:

خدمات مشاوره گمرکی
ترخیص کالا از گمرک برای افراد فعال در این حوزه از اهمیت زیادی برخوردار است. داشتن اطلاعات و دانش کاملی از امور گمرکی از نیازهای اساسی فعالان حوزه بازرگانی می‌باشد. به همین منظور شرکت¬‌هایی تحت عنوان مشاوره امور گمرکی تاسیس شده‌¬اند.
مشاوره بازرگانی بین المللی
در رابطه با مشاوره بازرگانی بین المللی باید توجه داشت که واردات و صادرات کالا و ارائه مشاوره بازرگانی خارجی، کاری کاملا تخصصی است. مشاور بازرگانی بین المللی به عنوان تسریع کننده در واردات و صادرات کالا، راهنمای صاحبان مشاغل در جهت یافتن مسیر مناسب‌¬تر و… نقشی اساسی دارد.
مشاوره واردات کالا
یکی از اصلی¬‌ترین حوزه¬‌های بازرگانی، واردات کالاست. بازار، تولید و حتی خدمات داخلی وابسته به واردات کالا از سایر کشورهاست. به همین علت شرکت¬‌های زیادی در این حوزه فعال شده‌¬اند که با آشنایی کامل از تجارت و قوانین بین المللی وظیفه آن¬‌ها ارائه خدمات مشاوره واردات کالاست.
خدمات مذاکرات و مکاتبات بازرگانی
مذاکره عبارت از تشخیص اولویت¬‌ها، طبقه بندی آن‌¬ها، برنامه‌ریزی، بحث بر روی برنامه¬‌ها و توافق آن¬‌هاست. تجارت بین المللی مستلزم برقراری ارتباط در سطوح مختلف است که یکی از راه¬‌های برقراری ارتباط مکاتبه است. در رابطه با تجارت به مکاتبه ایجاد شده مکاتبات بازرگانی گفته می‌¬شود.
مذاکره و مکاتبات بازرگانی از الزامات تجارت بوده و نیازمند تخصص¬ ویژه‌¬ای است. افراد فعال در حوزه واردات و صادرات، نیازمند دریافت خدمات مذکور هستند. به همین علت شرکت¬‌هایی با هدف ارائه خدمات مذاکره و مکاتبات تجاری در بازار تجارت فعال شده‌¬اند.
فعالیت های بازرگانی:
فعالیت های بازرگانی بنابر موقعیت مکانی و همچنین حیطه جغرافیایی به سه دسته تقسیم می شوند بازرگانی داخلی، بازرگانی خارجی و بازرگانی منطقه ای.
 بازرگانی داخلی:
 منظور از بازرگانی داخلی این است که محور فعالیت های بازرگانی در واقع در داخل مرزهای یک کشور باشد به گونه ای که نیازهای مردم یک کشور از طریق تولید دانش داخلی برطرف شود و داد و ستد ها بنابر پول رسمی کشور انجام پذیرد. 
بازرگانی خارجی:
 بازرگانی خارجی به این معناست که تمام فعالیت هایی که مربوط به این حیطه می شوند در خارج از مرزهای یک کشور انجام پذیرد. در واقع هدف از انجام این فعالیت این است که تمامی وسایل و همچنین تجهیزاتی که مورد نیاز افراد است را می توان با بهایی پایین تر به دست آورد و همچنین از این طریق به کسب سود و منفعت پرداخت. به منظور انجام معاملات خارجی از ارز استفاده می شود. 
بازرگانی منطقه ای:
 اما منظور از بازرگانی منطقه ای این است که در واقع معاملات بازرگانی بین دو یا چند کشور در یک منطقه جغرافیایی شکل گیرد. کشورهایی که در واقع پیمان هایی را بسته و در بازرگانی منطقه ای شرکت می کنند به یکدیگر امتیازاتی را داده اند که در صورت فسخ قرارداد تسهیلات و امتیازات نیز از بین خواهد رفت. بازرگانی منطقه ای معمولا به منظور شکل گرفتن تسهیلات در عملیات بازرگانی، بالا رفتن سطح تولیدات کارخانه ها، بالا رفتن استاندارد زندگی مردم در منطقه، اشتغال زایی در منطقه، سهیم شدن در بهره بردن از منابع کشورهای عضو منطقه و همچنین به وجود آمدن یک سد دفاعی اقتصادی در منطقه برای مقابله با کشورهایی که از لحاظ بازرگانی به رقابت با کشورهای منطقه می پردازند.
معرفی رایزنان بازرگانی ایران
برخورداری و بهره گیری از رایزنان بازرگانی از ویژگی های بارز دیپلماسی بازرگانی امروزه است. ایجاد بستر مناسب برای توسعه فعالیتهای تجاری، صنعتی برون مرزی و تصویر سازی مثبت از فضای اقتصادی کشور و کمک به خارجیان در برقراری تعاملات تجاری و صنعتی با ایران، از جمله وظایف اساسی سازمان توسعه تجارت است که آن را از طریق رایزنان بازرگانی اعمال می نماید. رایزنان بازرگانی نزدیک به دو دهه است که از طرف سازمان توسعه تجارت ایران و اسلاف این سازمان انتخاب می شوند که در واقع به عنوان شعب یا نمایندگیهای برون مرزی سازمان توسعه تجارت ایران فعالیت می نمایند.
در واقع رایزن بازرگانی به‌عنوان نماینده دولت و دیده بان تجاری کشور در بازار محل مأموریت، به‌منظور معرفی شفاف و عادلانه فرصت‌ها و اطلاع‌رسانی و ظرفیت‌های تجاری، فراهم کردن بستر صادرات محصولات ایرانی، تسهیل جذب سرمایه‌گذاری، کمک به برگزاری اجلاس‌های مشترک و همکاری در انعقاد قراردادهای تجاری و تفاهم‌نامه‌های مشترک و اقداماتی از این دست فعالیت می‌کند.

نتیجه کلی:
مدیریت بازرگانی شرکت ها مهم ترین بخش شرکت های تجاری هستند. یک شرکت زمانی میتواند با مشتریانش رابطه خوبی داشته باشد که مدیر تجاری خوب و مسلطی داشته باشد، اگر شما مدیر تجاری یک شرکت هستید و در حیطه کاری خود دچار چالش شده اید، مدیران بازرگانی خبره حامی صنعت مشتاق اند تا سوال و چالش شما را برطرف سازند.
و چنانچه مدیر یک کسب و کار هستید و قصد دارید به حیطه بازرگانی وارد شوید، و نیاز به یک مدیر بازرگانی خبره دارید میتوانید روی ما حساب کنید. ما در حامی صنعت پلی هستیم بین شما و آنچه نیاز دارید.

Ad

مقاله های مرتبط

Image

تحلیلی بر بازرگانی، خدمات و فعالیت های شرکت های بازرگانی

در این مقاله با برخی مفاهیم بازرگانی آشنا می شویم.

Image

تحلیلی بر بازرگانی، خدمات و فعالیت های شرکت های بازرگانی

در این مقاله با برخی مفاهیم بازرگانی آشنا می شویم.

Image

تحلیلی بر بازرگانی، خدمات و فعالیت های شرکت های بازرگانی

در این مقاله با برخی مفاهیم بازرگانی آشنا می شویم.

Foreign advisors killed in Kabul blast

Morbi tincidunt, dui sit amet facilisis feugiat, odio metus gravida ante, ut pharetra massa metus id nunc. Duis scelerisque molestie turpis. Sed fringilla, massa eget luctus malesuada, metus eros molestie lectus. Dolores pariatur rem assumenda labore eligendi explicabo dolor.

Image

Review: Dallas Buyers Club

Morbi tincidunt, dui sit amet facilisis feugiat, odio metus gravida ante, ut pharetra massa metus id nunc. Duis scelerisque molestie turpis. Cupiditate quia nesciunt repellat animi amet magnam officiis!

Afrojack vs Thirty Seconds To Mars - Do Or Die (Club Remix)

Morbi tincidunt, dui sit amet facilisis feugiat, odio metus gravida ante, ut pharetra massa metus id nunc. Duis scelerisque molestie turpis. Cupiditate quia nesciunt repellat animi amet magnam officiis!