Image

خلاصه

در این مقاله قصد داریم سیستم انبارداری کارخانه هارا به طور کامل شرح دهیم.

انبارداری یکی از موارد مهم در بحث لجستیک است که مسائلی نظیر سازماندهی انبار، تشکیل سیستم دریافت، حسابداری و قرار دادن موجودی‌ها در انبار را حل می‌کند. امروزه انبارداری نقش مهم و به‌سزایی در فرایندهای یک کسب‌وکار ایجاد می‌کند.
انبارداری پایه و اساس ذخیره‌سازی محصولات به حساب می‌آید و این امکان را فراهم می‌کند تا کسب‌وکارها بتوانند خدمات بهتری به مشتریان ارائه داده و هزینه‌های خود را کاهش دهند. علاوه براین، انبارداری و ذخیره‌سازی موجودی بر انواع مختلفی از فرایندهای تولید و فروش تاثیرگذار است؛ از خرید و تهیه مواد خام گرفته تا مدیریت صحیح موجودی و ارسال سفارشات به مشتریان.
در این مقاله قصد داریم تا ضمن تعریف انبارداری ، در مورد تاریخچه، روش و اصول انبارداری ، فلوچارت انبارداری و دستورالعمل مرتبط با آن صحبت کنیم. پس تا پایان همراه ما باشید.
تعریف انبارداری؛ انبارداری چیست؟
فرایند انبارداری باعث سهولت در تحویل دادن (صدور) و تحویل گرفتن (ورود) با کمترین وقت و نیروی مورد نیاز است. همچنین رسانیدن اجناس و کالاهای مورد نیاز بخش‌های مختلف و یا خریداران به آنها در کمترین زمان ممکن براساس مدارک و ضوابط قانونی از وظایف شغل انبارداری است.  
به بیانی ساده‌تر، انبارداری عبارت است از فرایند ذخیره‌سازی کالاهای فیزیکی یا موجودی‌های یک کسب و کار در یک انبار یا تاسیسات ذخیره‌سازی، پیش از آن که به فروش رسیده یا توزیع شوند. انبارها نه تنها محصولات را به‌شکل ایمن ذخیره‌سازی کرده و از آن‌ها حفاظت می‌کنند، بلکه امکان ردیابی موقعیت و مکان یک کالا، زمان رسیدن آن، مدت زمان حضور در انبار و میزان موجودی آن را نیز فراهم می‌کنند.
اهمیت انبارداری در لجستیک
انبارداری مقوله‌ای مهم و ضروری در مدیریت زنجیره تامین محسوب می‌شود؛ چرا که طی فرایندهای زنجیره تامین، کالاها و محصولات از سمت تولیدکننده به دست مصرف‌کننده نهایی آن‌ها رسیده و چنانچه عملکرد یک انبار بی‌فایده و نامطبوب باشد، ممکن است کل زنجیره تامین را تحت تاثیر خود قرار دهد. به عنوان مثال، کمبود کالا یا تاخیر در ارسال آن‌ها از سمت انبار، می‌تواند اثرات زیان‌باری بر زنجیره تامین و در نتیجه عملکرد سازمان داشته باشد.
هدف از به کار بردن قوانین انبارداری، پشتیبانی از فرآیندهای تولید است که این امر با حفظ منابع، مواد و بسته‌بندی کافی برای تولید، زمینه را برای داشتن خروجی‌ها و محصولات بدون مشکل و وقفه زمانی فراهم می‌کند.
در واقع انبارها امکان دسترسی دائمی به محصولات و کالاها و امکان دریافت سیستماتیک کالاهای نهایی و تحویل به گیرنده مورد نظر را ایجاد می‌کنند.  لازم به ذکر است که انبارها با فراهم آوردن دسترسی مداوم به منابع مورد نیاز برای تکمیل یک اقدام تبلیغاتی یا تولید مجموعه‌های تبلیغاتی، از فرآیندهای بازاریابی نیز پشتیبانی می‌کنند.
انواع انبارها کدامند؟
انبارها انواع مختلفی دارند که در ادامه آن‌ها را معرفی کرده و به توضیح مختصری در مورد هریک از آن‌ها می‌پردازیم.
انبارهای مواد خام و اجزا
این دسته از انبارها از مواد خام نگهداری کرده و همیشه در موقعیتی قرار دارند که مواد خام را از انبار به فرآیند تولید یا مونتاژ هدایت می‌کنند.
انبارهای در جریان فرایند کار
این انبارها از محصولات و ماژول‌های نیمه تکمیل شده در نقاط مختلف خط تولید یا خطوط مونتاژ نگهداری می‌کنند.
انبارهای کالاهای نهایی
این دسته از انبارها معمولاً از موجودی برای متعادل‌سازی تغییرات میان برنامه‌های تولید و تقاضا نگهداری می‌کنند. معمولاً این انبارها در نزدیکی کارخانه تولید قرار دارند.
انبار توزیع و مراکز توزیع
انبارهای توزیع ، محصولات را از نقاط تولیدی مختلف و برای ارسال ترکیبی به مشتریان جمع‌آوری می‌کنند. به طور معمول این انبارها در مرکز محل تولید یا پایگاه مشتریان قرار دارند.
انبارها و مراکز انجام سفارش
این انبارها سفارشهای کوچک را برای مصرف‌کنندگان فردی دریافت، بسته‌بندی و ارسال می‌کنند.
انبارهای محلی
این انبارها عمدتاً به منظور پاسخگویی به تقاضای مشتریان ایجاد می‌شوند. در اغلب موارد کالاها به‌شکل تکی از این انبارها انتخاب شده و روزانه برای مشتری ارسال می‌شوند.
انبارهای خدمات ارزش افزوده
در این انبارها فعالیت‌های اصلی سفارشی‌سازی محصول مانند بسته‌بندی، برچسب‌گذاری، علامت‌گذاری، قیمت‌گذاری و پردازش محصولات برگشتی‌ انجام می‌شود.
منظور از عملیات انبار چیست؟
عملیات انبارداری به فرآیندهایی گفته می‌شود که در یک انبار پیرامون جابجایی کالا و رهگیری موجودی اتفاق می‌افتند. عملیات انبارداری شامل اقداماتی مانند دریافت موجودی، قرادادن هریک از موجودی‌ها در جای مخصوص و مشخص خود (نظیر قفسه‌ها) و ارسال محصول یا کالا به مقصد بعدی هستند.
سیستم مدیریت انبار (WMS) چیست؟
سیستم مدیریت انبار (WMS) نوعی نرم افزار است که ابزارهای لازم را برای مدیریت عملیات انبار و جابه‌جایی موجودی، با هدف صرفه‌جویی در زمان و حذف فرآیندهای دستی، فراهم می‌کند. سیستم‌های مدیریت انبار به بهینه‌سازی موجودی ، رهگیری، عملیات انبارداری ، توزیع حجم کار و حمل‌ونقل کمک موثری می‌کنند. این دسته از سیستم‌های انبارداری ، به هریک از کسب‌وکارها دید و بینش بی‌سابقه‌ای نسبت به هر اقدامی که در انبار اتفاق می‌افتد، می‌دهد.
نتیجه کلی:
برای رویارویی با این روندهای در حال تغییر، امروزه اکثر شرکت‌ها، فناوری‌های جدیدی مانند سیستم‌های مدیریت انبار (WMS) و سیستم‌های مدیریت حمل و نقل (TMS) را به‌کار گرفته‌ و برخی نیز تصمیم به طراحی مجدد فرآیندها و امکانات برای پاسخگویی به نیازهای نوظهور و همچنین کاهش هزینه‌ها و بهبود سطح خدمات به مشتریان گرفته‌اند. برخی از مشاغل نیز یک گام جلوتر رفته‌ و تصمیم به استقرار اتوماسیون کل عملیات انبارداری گرفته‌اند. برخی نیز تمام عملیات انبارداری خود را به شرکت‌های لجستیکی طرف سوم (3PL) برون‌سپاری کرده‌اند.
استفاده از راهکارهای نرم افزاری برای مدیریت بهتر انبارها ، یکی از مواردی است که در دنیای امروزی، به ایجاد یکپارچگی در داده‌ها و ایجاد شفافیت کمک می‌کند.
برخی از شرکت ها با ارائه نرم افزارهای مختلفی از جمله نرم افزار انبار و حسابداری انبار، پذیرش و توزین، مدیریت سریال و مدیریت جانمایی در انبار به شما کمک می‌کند تا به مدیریت هرچه بهتر انبار خود بپردازید.
چنانچه با این نرم افزار ها اشنایی ندارید یا درخصوص آنها سوالی دارید با کارشناسان حامی صنعت در ارتباط باشید.

Ad

مقاله های مرتبط

Image

درباره سیستم انبارداری کارخانه بیشتر بدانید.

در این مقاله قصد داریم سیستم انبارداری کارخانه هارا به طور کامل شرح دهیم.

Foreign advisors killed in Kabul blast

Morbi tincidunt, dui sit amet facilisis feugiat, odio metus gravida ante, ut pharetra massa metus id nunc. Duis scelerisque molestie turpis. Sed fringilla, massa eget luctus malesuada, metus eros molestie lectus. Dolores pariatur rem assumenda labore eligendi explicabo dolor.

Image

Review: Dallas Buyers Club

Morbi tincidunt, dui sit amet facilisis feugiat, odio metus gravida ante, ut pharetra massa metus id nunc. Duis scelerisque molestie turpis. Cupiditate quia nesciunt repellat animi amet magnam officiis!

Afrojack vs Thirty Seconds To Mars - Do Or Die (Club Remix)

Morbi tincidunt, dui sit amet facilisis feugiat, odio metus gravida ante, ut pharetra massa metus id nunc. Duis scelerisque molestie turpis. Cupiditate quia nesciunt repellat animi amet magnam officiis!